14 Jun 2011

Latest News Gempa di Sumatera Utara 14/06/2011

Pagi tadi sedang fokus buat kerja dalam pukul 9 pagi tadi aku terasa kerusi yang aku duduk bergoyang sedikit, eh takkan lah berat aku bertambah pulak lagi ni…aku masih lagi tempoh ber ‘diet’ ni..

Aku tanya kawan office aku Nurul, ada terasa tak gegaran? Dia tengok air dalam cawan, memang bergoyang…aku ni kalau gegar sikit memang mudah sangat terasa sebab dah pernah mengalaminya semasa aku di office lama dekat Klang, masa tu kes-kes gempa bumi dan tsunami di Indonesia dan kita di Malaysia memang akan terasa gegaran. Sampai pecahlah pintu kaca pejabat bawah kat bangunan aku masa tu…yang aku ni pelan-pelan turun ke bawah dengan tangga, nasib baik tingkat 7 je..kalau berbelas tingkat…merangkak aku sampai bawah dibuatnya.

So, sejak dari peristiwa tu gegar sikit je aku mesti cepat terasa…jadi untuk kejadian pagi ni aku google jugak mencari latest news about earthquake….sah memang ada gempa bumi berlaku di Sumatera Utara dengan gegaran 5.7 s.r..kan aku dah cakap mesti ada punya. Siapa yang pernah mengalami gegaran ni akan merasa sedikit pening. Dengar cerita gegaran susulan masih terus berlaku di sana…so kita nantikan beritanya nanti ye…Bersama kita berdoa semoga Allah menjauhkan kita dari segala bahaya dan malapetaka….

04 Jun 2011

Resepi Kek Kejayaan

Gambar Ehsan Cik Google


Assalamualaikum semua...
Dah lama tak update belog ni...kesibukan yang teramat sangat...ni baru ada masa..kali ni nak update resepi lak..tapi resepinya lain sikit kali ni...Resepi Kek Kejayaan..resepi ni dah tak ingat sumbernya dari internet tapi nak kongsi dengan pembaca blog saya yang tersayang...

RESEPI KEK KEJAYAAN

Bahan-bahannya:

250 gm Daya Usaha
100 gm Kesabaran
100 gm Keimanan
190 gm Keinsafan
150 gm Pengorbanan
150 gm Campuran Akhlak Mulia
(boleh didapati dari didikan yg baik & sempurna)
8 sudu teh rasa tanggungjawab
200 gm senyuman secukup rasa

Cara-Cara Membuatnya:

Pukul semangat hingga menjadi kembang dan kental. Masukkan usaha dan kesabaran, gaul sehingga sebati. Masukkan keinsafan sedikit demi sedikit . Biarkan adunan menjadi lembut. Setelah itu campurkan keimanan , rasa tanggungjawab dan campuran akhlak mulia. Ia perlulah dibungkus dengan kertas ingin tahu dan ingin mencuba. Masukkan adunan tersebut ke dalam mangkuk bertimbang rasa dan tolak ansur. Hiaslah dengan senyum yang menawan kemudian bakar dengan tenaga yang ada.

u/p : Untuk mendapatkan kek yang cantik dan elok, jauhilah ia dari air mata putus asa walaupun setitik.

Selamat mencuba... dan syabas kepada yang berjaya.

Follower

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Our Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik klik